Waarvoor schakel je ons in?

Copy en productie

We schrijven de meest uiteenlopende teksten: artikelen, blogs, columns, interviews, brochures, magazines, boeken, persberichten, achterflapteksten, jaarverslagen, noem maar op. Altijd met jouw klant en jouw doel voor ogen. En altijd even toegankelijk, relevant en aantrekkelijk.

Social en online

Blogs, online nieuwsbrieven, webteksten, tweets en posts voor facebook. In een fractie van een seconde klikt of scrollt de klant je weg. Dat vraagt om een nog duidelijker boodschap in nog minder letters. Of zelfs helemaal geen tekst maar wel beeld: foto’s, video’s en infographics bijvoorbeeld.

Auteursbegeleiding en publishing

Er is voor mij bijna niets mooiers dan samen met een auteur een product maken. Het idee haarscherp krijgen, het schrijf- of ontwikkelproces begeleiden en net zo lang sparren tot het product wordt wat jij als auteur voor ogen hebt. Voor sommige schrijvers is een startgesprek voldoende, andere willen ieder hoofdstuk samen doorlopen.

De keuze is aan jou: of je nu alleen wilt overleggen over je eerste opzet of je wilt je hele manuscript van commentaar laten voorzien en redigeren: je bent bij ons meer dan welkom.

Businessboek maken

Of je nu directeur bent van een grote organisatie, eigenaar van een familiebedrijf of een zzp’er; een boek is het beste visitekaartje voor je bedrijf. Als je een boek op je naam hebt staan, ben je de ogen van velen een expert. En terecht!

Een boek is dan ook hét marketinginstrument bij uitstek. Het vergt meer investering dan een folder of een nieuwsbrief – in tijd en in geld-  maar de impact is veel en veel groter. Nieuwsgierig wat het schrijven van een boek je kan opleveren? We gaan graag met je in gesprek.

Vormgeving, cover, achterflaptekst…

En is dat manuscript er, dan wil je natuurlijk ook dat anderen het kunnen lezen. Ook daar helpen we bij: we denken mee over de titel, verzorgen de vormgeving, opmaakcorrecties, cover, achterflaptekst, regelen het ISBN en het uiteindelijke drukken. Van POD tot offset, van ‘eentjes’ tot oplages van duizenden boeken. En natuurlijk de marketing. Want een boek maken is één, het vervolgens verkopen is echt heel wat anders.

Redactie

Eindredactie, hoofdredactie en drukproefcorrectie. Van de helicopterview naar de puntjes en de komma’s. Het is ons allemaal even lief. Want laten we wel zijn: een verhaal kan inhoudelijk nog zo goed zijn, maar als er spel- en taalfouten in staan, verliest de tekst en de auteur zijn geloofwaardigheid. En dat is wel het laatste wat je wilt. Meer weten?

Marketing

Uitgeven is één, een boek goed in de markt zetten is twee. Dat weten we bij de Contentbouwers als geen ander. We weten ook dat de auteur de beste ambassadeur voor het boek is die je kunt hebben, vandaar dat we bij de marketing heel nauw samenwerken en onze kennis, ervaring en ons netwerk koppelen aan die van de auteur. Samen optrekken leidt tot de prachtigste resultaten.

Een sterk netwerk van professionals

De Contentbouwers werken met veel professionals samen. Met tekstschrijvers en redacteuren, met vormgevers en drukwerkmakelaars, met spellenmakers en seo-specialisten. Maar vooral met Showrunners. Samen zijn wij ijzersterk in contentmarketing en brand publishing. Onze samenwerking zou zo op een oer Hollands tegeltje kunnen: ‘Duidelijke taal en het juiste kanaal maken een ijzersterk verhaal’.