Hiervoor schakel je ons in

Beoordelen manuscript

Zelf uitgeven

Als je zelf je boek uitgeeft, ben je er ook helemaal zelf verantwoordelijk voor. Dat is prettig want je hoeft met niemand rekening te houden. Maar het heeft een keerzijde: er is geen redacteur die je tekst kritisch doorneemt en je op verbeterpunten wijst. Het is zo zonde als na publicatie blijkt dat je het toch anders had moeten doen.

Laten uitgeven

Wil je je boek laten uitgeven bij een uitgeverij? Ook dan is een beoordeling geen overbodige luxe. Integendeel. Uitgevers krijgen heel veel manuscripten aangeboden en geven er maar enkele uit. Manuscripten die slecht in elkaar zitten, de rode draad missen, geen duidelijke doelgroep aanspreken, vol taal- en stijlfouten zitten, vallen als eerste af.

Meer weten? Bel ons, dan maken we even kennis en bespreken we kort jouw manuscript en onze aanpak. In principe ontvang je binnen twee weken een uitgebreide beoordeling. Goed onderbouwd, met voorbeelden uit je eigen tekst. Je krijgt concrete tips en suggesties om je tekst aan te passen.

Investering: vanaf 495,00 euro

Redactie

Geen enkele schrijver kan zonder een goede redacteur. Een specialist die met een frisse blik je tekst bekijkt en verbetert. Die hem toegankelijker maakt en beter leesbaar. Die de taal- en stijlfouten eruit haalt en je tekst naar een hoger niveau tilt.

Wat voor redactie jouw tekst nodig heeft, is helemaal afhankelijk van hoe goed hij geschreven is. Je kunt je voorstellen dat wij veel langer bezig zijn met een tekst waarvan de zinnen verbeterd moeten worden dan met een tekst waarvan wij alleen de interpunctie en d’s en t’s hoeven te checken. Aan de hand van een aantal pagina’s van je manuscript beoordelen wij wat nodig is. We onderbouwen ons redactie-advies met voorbeelden uit je tekst.

Lichte correctie

Is je tekst goed geschreven en vlot leesbaar, dan kun je volstaan met een lichte redactie. We verbeteren spel- en typefouten, checken de interpunctie, het consequent gebruik van begrippen en (vak)termen en uiteraard de werkwoordspelling. En correspondeert de inhoudsopgave niet helemaal met de hoofdstukindeling, dan passen we die aan.

Investering: 2 cent per woord

Middelzware redactie

Meestal heeft een tekst meer redactie nodig. Veel auteurs schrijven ‘te deftig’: ze gebruiken te vaak lijdende vormen, abstracte begrippen, naamwoordconstructies en overbodig jargon, ze herhalen zichzelf en doen onnodig ingewikkeld. Zo’n tekst vraagt om een middelzware redactie. We maken je tekst actiever, toegankelijker en veel beter leesbaar.

Investering: 4,5 cent per woord

Zware redactie

Soms vergt een tekst nog meer begeleiding. Want dan zijn er niet alleen op woord- en zinsniveau verbeteringen nodig, maar ook op het niveau van de opbouw en de structuur. Dan is bijvoorbeeld de rode draad niet helder en kan de lezer je verhaal niet meer volgen. Dan moet er tekst uit. Of worden toegevoegd. Of verplaatst. Dat doen we in een zware redactie.

Investering: 7 cent per woord

Herschrijven en ghost writing

Zit er een prachtig verhaal in je hoofd of heb je een theorie of visie die je absoluut met anderen wilt delen, maar krijg je die niet op papier? Of heb je geen tijd en geen zin om zelf te schijven maar wil je wel dat er een boek komt? Samen met een ervaren redacteur of ghost writer lukt het wel! Op basis van jouw teksten en jouw ideeën schrijven wij jouw manuscript.

Investering: vanaf 16 cent per woord

Opmaak

Als je je boek in eigen beheer uitgeeft, moet het worden opgemaakt. Ook als je het alleen als e-book op de markt zet. We kunnen de opmaak voor je regelen. De investering hangt af van wat je wilt: als alle pagina’s alleen tekst bevatten en in hetzelfde stramien passen, zijn de kosten lager dan wanneer je van elke pagina een kunstwerkje wilt maken. We denken graag met je mee.

Investering: afhankelijk van jouw wensen

Drukproefcorrectie

De opgemaakte tekst moet natuurlijk ook gecorrigeerd worden: de laatste controle voor je boek echt gedrukt gaat worden. We kijken dan o.a. naar de verdeling van de tekst op de pagina’s, de plaats van de schema’s, afbeeldingen en quotes, naar rare afbrekingen, naar ‘hoerenjongens’ (een of twee woordjes op een verder lege pagina). Een onmisbare laatste check.

Investering: 1 cent per woord

Cover, titel en achterflaptekst

Hoe goed je boek ook is, de meeste mensen beoordelen het in eerste instantie op het uiterlijk. Want hoe gaat dat in een boekwinkel: als de titel en de omslag je aanspreken, pak je het boek op en lees je de achterflaptekst. En als ook die nieuwsgierig maakt en lekker leest, blader je wat door het boek en overweeg je het te kopen. Cover, titel en achterflaptekst zijn dus zo belangrijk dat je daar wel wat professionele hulp bij kunt gebruiken.

Investering: * vanaf € 495,00

Drukken, printen of digitaal uitgeven?

Het antwoord op deze vraag hangt af van wat jij met je boek wilt en vooral van de doelgroep die je met je boek denkt te kunnen bereiken. Wil je een papieren boek of een e-book? Denk je er enkele tientallen, honderden of zelfs duizenden te verkopen? Wij denken graag met je mee over wat voor jou de beste beslissing is. En we begeleiden het hele productieproces graag voor je. Ieder z’n vak, toch?

Investering: afhankelijk van jouw wensen